ΕΣΠΑ

Ζητήστε μας προσφορά...

Πώς να επιλέξτε τον κατάλληλο  συνεργάτη για την κατασκευή του e-shop σας

Πώς να επιλέξτε τον κατάλληλο συνεργάτη για την κατασκευή του e-shop σας

Μήπως ήρθε η ώρα να αναπτύξετε και να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και να φτιάξετε το δικό σας κερδοφόρο eshop; Μήπως ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε κι εσείς τις πολλές δυνατότητες που μας δίνει η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή;

Επειδή η προετοιμασία, ο σχεδιασμός και η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών είναι το Α και το Ω ώστε ν’ αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας, εμείς σας ετοιμάσαμε ένα σύντομο και περιεκτικό οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε σωστά.

Η αναζήτηση του κατάλληλου συνεργάτη δεν είναι απλή υπόθεση και η απόφαση κρύβει πολλές και σοβαρές παραμέτρους και παγίδες. Στον κλάδο δραστηριοποιούνται  πολλές εταιρείες - μικρές, μεσαίες και μεγάλες - ή freelancers – μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι- και είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείτε.

Και μέσα σε όλη αυτή την πληθώρα εταιρειών και freelancers θα ακούσετε πολύ συχνά λέξεις όπως «εξειδικευμένοι», «γκουρού», ή φράσεις όπως «ολοκληρωμένες υπηρεσίες», «παράδοση σε μια εβδομάδα», «δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε εσείς», «σας το παραδίδουμε έτοιμο», «εγγυημένα αποτελέσματα» και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ατάκες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Ισχύουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί; Είναι το e-shop μια εύκολη υπόθεση όπως παρουσιάζεται; Σε τι διαφέρουν και σε τι μοιάζουν όλοι αυτοί; Πώς μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε τον κατάλληλο συνεργάτη;

Τι προσόντα πρέπει να έχει ο κατάλληλος συνεργάτης που θα κατασκευάσει το eshop σας;

Η αλήθεια είναι μία. Για την κατασκευή του eshop σας θα χρειαστείτε μια έμπειρη και καταξιωμένη εταιρεία στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία θα αναλάβει πλήρως τα τεχνικά θέματα της δημιουργίας και της λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος (σχεδιασμός, κατασκευή, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη, κλπ.), θα σας συμβουλεύσει σωστά και θα μπορεί να συμπλεύσει με τα όνειρα και τους στόχους σας.

Διαδικασία και μεθοδολογία 

Μια σωστή εταιρεία θα πρέπει έχει συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία δουλεύει καθώς και μεθοδολογία. Αυτό σημαίνει ότι είναι οργανωμένη και γνωρίζει πώς να χειριστεί καταστάσεις, έχει απόλυτο έλεγχο των θεμάτων και δεν τρέχει πίσω από αυτά. Μην διστάσετε να ρωτήστε, να καταγράψετε, να διευκρινίσετε οποιαδήποτε απορία έχετε. Ζητήστε δείγματα δουλειάς με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς μαζί της.  

Εμπειρία στο χώρο
Η εμπειρία είναι απαραίτητη. Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται μια εταιρεία στον χώρο της κατασκευής e-shop και της διαφήμισης; Τι project περιλαμβάνει το portfolio της; Ζητήστε συστάσεις. Δείτε δουλειές τους, διαβάστε κριτικές που έχουν γραφτεί για αυτούς.

Όλα τα παραπάνω είναι ισχυρές «αποδείξεις» για την καταλληλότητα του συνεργάτη που θα επιλέξετε, όμως χρειάζονται πολλά παραπάνω. Για παράδειγμα, έμπειρους  developers που θα στηρίξουν το project, ειδική γραφιστική επιμέλεια για το ιδανικότερο οπτικό αποτέλεσμα που θα προσελκύσει τους διαδικτυακούς πελάτες σας και άριστη επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακόμη ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, είναι το πελατολόγιο των συνεργατών που θα επιλέξετε. Είναι οι επιχειρήσεις που έχουν εμπιστευτεί στο παρελθόν την εταιρεία. Μια εταιρεία που είναι καταξιωμένη στον χώρο της, διαθέτει και τους ανάλογους πελάτες.

Υποστήριξη
Η υποστήριξη αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις σοβαρές εταιρείες και τους ερασιτέχνες που κατασκευάζουν και προωθούν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η  κατασκευή ενός αξιοζήλευτου e-shop αποτελεί πρόκληση, όμως η συνεχής υποστήριξη είναι αυτή που θα καταστήσει το project επιτυχημένο, καθώς τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν σε βάθος χρόνου, μπορούν να λυθούν μόνο από έμπειρες ομάδες συνεργατών. Συνεργατών που θα έχετε συνεχή επικοινωνία με αποδεδειγμένη εμπειρία και κατάρτιση.

Παράλληλα, υποστήριξη σημαίνει και συμβουλευτική σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, που προκύπτει από την εμπειρία χρόνων, εκπαίδευση και έτοιμες λύσεις ώστε να μη ξεκινήσετε από το μηδέν. Μόνο έτσι μπορεί να επιτύχει μια ηλεκτρονική επιχείρηση.

Μοναδικότητα ή η ίδια συνταγή για όλους

Είναι εύκολο για μια εταιρεία να παινεύεται για τα κατορθώματά της, όμως αυτό που πραγματικά μετράει είναι το πόση σημασία και προσοχή θα δώσουν στη δική σας περίπτωση. Πόσα θα ρωτήσουν για την επιχείρησή σας και τις ανάγκες σας, πόσο θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τους στόχους σας κλπ.

Σκεφτείτε το απλά. Θα θέλατε η βιτρίνα του φυσικού σας καταστήματος να είναι ίδια με του ανταγωνιστή σας; Φυσικά και όχι. Γιατί λοιπόν το e-shop να είναι το ίδιο;

Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν έτοιμες πλατφόρμες (π.χ. Wordpress) για την κατασκευή e-shop. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά project να μοιάζουν πολύ εξωτερικά και εν τέλει να μη προσδίδουν την μοναδικότητα και την αίγλη μιας επιχείρησης.

Ένα ολοκληρωμένο κατάστημα θα πρέπει να δημιουργείται σύμφωνα με την εταιρική ταυτότητα, τις απαιτήσεις και την επαγγελματική γραφιστική επιμέλεια για να ξεχωρίσει. Σε καμία περίπτωση ένα άτομο δεν μπορεί να το κάνει μόνο του.

Κόστος

Η πιο εύλογη και λογική ερώτηση που δεχόμαστε καθημερινά είναι πόσο θα μου κοστίσει ένα eshop;

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το κόστος ενός eshop δεν μπορεί να είναι πάγιο και σταθερό. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησης το κόστος διαμορφώνεται σχετικά. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να δείτε πόσο κοστίζει το eshop της δικής σας επιχείρησης, είναι να ζητήσετε μια αναλυτική προσφορά.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε ότι άλλες ανάγκες και λειτουργίες χρειάζεται ένα eshop με 20 προϊόντα και άλλο ένα eshop με πάνω από 10.000 προϊόντα.

Το κόστος καθορίζουν πολλοί παράγοντες όπως οι τιμές της πλατφόρμας, η γραφιστική δουλειά, η κειμενογραφία του περιεχομένου, η διασύνδεση με Skroutz & BestPrice, η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης και το SEO, η διασύνδεση με τις τράπεζες, η διασύνδεση με ERP, το σύστημα χρήσης εκπτωτικών κουπονιών και αυτόματων προσφορών, το σύστημα αξιολογήσεων από τους πελάτες κ.α.

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο κόστος, εκτός από τις εργατοώρες που θα χρειαστούν για να κατασκευαστεί, υπάρχουν και πάγια κόστη όπως το domain name και το hosting.

Οπότε αν σας πει κάποιος ότι τα κάνει όλα αυτά με 500 ευρώ κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με λίγα χρήματα όμως 99% θα είναι δυσλειτουργικό, ερασιτεχνικό, κακοφτιαγμένο και σε βάθος χρόνου άχρηστο.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με λογικό κόστος που θα σας προσφέρει ασφάλεια, ποιότητα και γερές βάσεις στο νέο σας εγχείρημα.

Σωστή επικοινωνία και συνεργασία

Το κομμάτι της επικοινωνίας είναι το πιο κρίσιμο από όλα καθώς μπορεί να οδηγήσει στις πιο επιτυχημένες αλλά και στις πιο αποτυχημένες συνεργασίες.

Όταν προσλαμβάνετε μια εταιρεία κατασκευής eshop, η κατανόηση του τρόπου, των μέσων και των ρόλων επικοινωνίας είναι κρίσιμη και θα βοηθήσει να διασφαλιστεί μια πορεία χωρίς λάθη και προβλήματα.

Όσο σημαντικό είναι να βρείτε το σωστό τρόπο και τις μεθόδους επικοινωνίας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η σωστή ροή της. Όσο πιο πολύ επικοινωνείτε, τόσο καλύτερα θα ρολάρει η δουλειά. Και μιας και οι χρόνοι πλέον είναι εξαιρετικά γρήγοροι, μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει σε κόστος χρόνου (και χρήματος κατ’ επέκταση) ένα λάθος στην επικοινωνία.

Η σωστή επικοινωνία συνεπάγεται και σωστή συνεργασία. Η εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να γίνει μέλος της ομάδας σας και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από τη συνεργασία. Η συνεργασία είναι κομβική για έγκαιρες εγκρίσεις, προγραμματισμό περιεχομένου, καθημερινές λειτουργίες κλπ.

Και για να υπάρχουν όλα αυτά χρειάζονται ξεκάθαροι ρόλοι και ξεκάθαρες αρμοδιότητες. Αυτό είναι το κλειδί άλλωστε μιας επιτυχημένης και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Συμπέρασμα

Επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια στην εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη για την κατασκευή του eshop σας, επενδύετε στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

Πριν φύγετε

Εσείς γνωρίζετε για την νέα επιδότηση e-lianiko; Μάθετε περισσότερα εδώ

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή λεπτομέρειες για την κατασκευή eshop μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ένα μέλος της ομάδα μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Δείτε εδώ μερικά έργα μας στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop.

Κανδρέλης Κωνσταντίνος
Κανδρέλης Κωνσταντίνος - Sales manager

Πρόσφατα Έργα

  • Τελευταία
  • Δημοφιλή
  • Αρχείο